keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Kesä alkaa virkkauksella

Mistä tietää että kesä on tulossa? Siitä, että alan kaivaa virkkuulankavarastojani ja virkkuukoukkuja esille. Kesä on virkkauksen aikaa. Saatan olla ainoa ihminen maailmassa tämän asian kanssa, mutta näin se on ollut jo hyvin kauan. Otin jo varaslähdön kesään (liekkö aurinkoisilla ja lämpimillä ilmoilla ollut osuutta asiaan) ja virkkasin tämmöiset somat kukkasen korviin.

Kurrepitsin ylistys

Frivolité, käpypitsi tai sukkulapitsi, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Joku nimitti sitä jopa kurrepitsiksi, hauska nimi minusta. Tähän tekniikkaan hurahtaa tai ainakin allekirjoittanut on niin tehnyt. En tiedä mikä näissä vanhoissa erikoistekniikoissa minua oikein viehättää, mutta tämä tekniikka tuntuu omalta. Nyhertämistä ja näpräämistä se on, mutta se sellainen pikkutarkkuus on tällaiselle muuten suurpiirteiselle ihmiselle hyväksi. Kannattaa siis kokeilla, ei se oikeasti mitään avaruusteknologiaa ole. Näin sanon aina kursseillani opiskelijoille vastaukseksi kysymykseen "onko se vaikeaa". Jotkut uskovat ja toiset eivät. Ei voi tietää ennen kuin on kokeillut.




Leppoisa lomapäivä

 Opiston hommat alkaa olla näyttelyä vaille paketissa. TAAS! Mihin se aika meni? Vuosi meni niin uskomattoman nopeasti, että epäilen sen olleen vain kuviteltua. Erään kurssin opiskelijat halusivat tietää, mitä aion nyt sitten tehdä lomalla. Hymyilin leveästi ja kerroin lainaavani kirjastosta hurjan ison kasan kirjoja ja lukea niitä ulkona kahvin kera. Noh, katsotaan maltanko. Oikeasti aion jatkaa remppaa ja pihahommia. Siinä sivussa opettelen elämään ilman kelloa ja tehtävälistoja.


 Nämä korut syntyivät ensimmäisenä lomapäivänä. Voisin siis sanoa niitä pääntyhjennyskoruiksi. Kaikissa on käytetty lasihelmiä ja hopeaosia. Dream-korussa on lisäksi kivihelmiä.

torstai 17. huhtikuuta 2014

Kummitytölle

Tyylilleni uskollisena ostin yhdelle kurssille "vähän reilusti" Novitan Miami-lankaa. Tähän lapsen mekkoon sain kulumaan ylimääräiset Miamit. Kätevää! Malli on Novitan kesä 2012 lehdestä.